Google voegt informatie over afleveringen televisieseries toe aan Knowledge Graph

Google voegt informatie over afleveringen televisieseries toe aan Knowledge Graph

Google heeft de Knowledge Graph uitgebreid met informatie over afleveringen van televisieseries. Als voorbeeld noemt Google de populaire serie The Walking Dead.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht als 'the walking dead tv show' zullen aan de rechterkant naast de zoekresultaten alle afleveringen worden getoond, achter elke aflevering staat de uitzenddatum. Na het klikken op een titel van een aflevering zal er een nieuwe zoekopdracht met de betreffende titel worden uitgevoerd. Naast het overzicht met afleveringen wordt er algemene informatie over de televisieserie getoond zoals informatie over de hoofdrolspelers, ratings en wanneer de eerste aflevering werd uitgezonden.

Onderaan het blok met informatie over de serie staan enkele gerelateerde televisieseries waar andere gebruikers ook naar hebben gezocht. Tevens kan er een Google Now herinnering worden ingesteld om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. Informatie over afleveringen is alleen te zien in de Engelse versie van de zoekmachine.

google_televisieseries_afleveringen

Muzieknummers

Dan is er nog een andere toevoeging doorgevoerd betreffende de Knowledge Graph. Het gaat om het zoeken naar muzieknummers van artiesten. Na het uitvoeren als een zoekopdracht Rihanna Nummers of Eminem Nummers zal Google boven de zoekresultaten een carousel tonen met een overzicht van alle nummers van de betreffende artiest.

Bij elk nummer staat het bijbehorende album waar het nummer op te vinden is en de lengte wordt getoond. Na het klikken op een titel zal er een nieuwe zoekopdracht worden uitgevoerd met de naam van de artiest en de naam van het muzieknummer. Indien beschikbaar zal er dan direct onder de carousel een video van YouTube worden getoond.

google_knowledge_graph_muziek

Lees meer over: , ,