Google voegt filters toe aan Google+ voor iOS om foto’s te bewerken

Er zijn nieuwe versies van de applicaties van Google+ uitgebracht voor iOS en Android. Als eerste heeft Google nieuwe functies toegevoegd aan de applicatie voor iOS voor het bewerken van foto's, het gaat om het toe kunnen passen van filters, het aanpassen van helderheid en contrast, het draaien en het bijsnijden van foto's. De functies zijn afkomstig van Snapseed, een applicatie voor iPhone, iPad, Mac OS X en Windows, enigszins vergelijkbaar met Instagram. Het Duitse bedrijf achter Snapseed, Nik Software werd vorig jaar in september overgenomen door Google en Snapseed is sinds december gratis.

Andere verbeteringen

In de applicatie voor iOS is een nieuw profielontwerp doorgevoerd, een nieuw meldingenvak en er is een nieuwe configuratieprocedure voor nieuwe gebruikers. In de applicatie voor Android is een nieuw ontwerp voor de stream doorgevoerd en een nieuw configuratieproces voor applicaties. Er is een feature toegevoegd om je huidige locatie te delen die op je profiel wordt getoond zodat gebruikers kunnen zien waar je bent, via de opties kan er ingesteld wie dit mag zien en wie niet. Deze feature kan in de applicatie zelf worden ingeschakeld of door te gaan naar de desktopversie van het sociale netwerk.

google_plus_locatie

In beide applicaties kan de hoeveelheid berichten worden ingesteld voor afzonderlijke kringen en communities en er is een optie om zoekresultaten te filteren op best of meest recent. Google+ voor iOS vind je hier en Google+ voor Android kan je hier downloaden.

Lees meer over: ,