Google voegt datumselectie toe aan Kenniskaart na zoeken hotels

Google voegt datumselectie toe aan Kenniskaart na zoeken hotels

Dankzij de Kenniskaart (Knowledge Graph) kan Google eenvoudig een overzicht tonen van hotels indien hier naar gezocht wordt. In de Amerikaanse versie van de zoekmachine zal na het uitvoeren van een zoekopdracht zoals bijvoorbeeld 'Hotels in San Francisco' boven de zoekresultaten over de gehele breedte van het scherm een carousel worden geplaatst, in deze carousel een overzicht van alle gevonden hotels. Bij elke vermelding zal de totale waardering worden getoond, afbeelding, de prijs per nacht een het totale aantal sterren.

Nieuw is nu de mogelijkheid om datums te kunnen selecteren, het gaat om de dag van inchecken en de dag van vertrek. Een keuze maken kan middels een kleine kalender die tevoorschijn komt. Aanvankelijk van de gekozen dagen zal de prijs per nacht veranderen.

google_datumselectie_hotels_feat

Complexe vragen

Er is overigens nog een andere verbetering door Google doorgevoerd in de zoekmachine. Google kan nu complexere vragen beantwoorden die worden gesteld middels een zoekopdracht. Een voorbeeld met de vraag why is the sky blue? Na het uitvoeren van deze zoekopdracht zal er een uitgebreid antwoord worden getoond bovenaan de zoekresultaten samen met de website waar het antwoord vandaan komt. Een screenshot zie je hieronder.

google_complexe_vragen

Lees meer over: ,