Google voegt 150 universiteitsterreinen toe aan Street View

Google heeft meer dan 150 universiteitsterreinen wereldwijd toegevoegd aan Street View onder meer gericht op eerstejaars studenten die zich op deze manier eenvoudig vast een campus digitaal kunnen verkennen. Er zijn een hoop universiteiten uit de Verenigde Staten toegevoegd maar ook een groot aantal uit Japan, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Wat betreft Nederland zijn er momenteel drie universiteitsterreinen online te verkennen, het gaat om de Technische Universiteit Eindhoven, de Universiteit Maastricht en als laatste Tilburg University. De TU/e was al digitaal te verkennen sinds november afgelopen jaar.

Update

Pieter Smits laat per mail weten dat ook de campus van de Universiteit Twente al enige tijd digitaal te verkennen is. De campus ontbreekt echter nog op het lijstje van Google.

Google Maps

Overigens zijn er nog een aantal updates uitgerold betreffende Google Maps. Als eerste is live verkeersinformatie nu beschikbaar gemaakt in India evenals Google Maps Navigatie. Verder is Google Maps Fietsroutes voor Android beschikbaar gemaakt in Nieuw-Zeeland, ook Map Maker is hier beschikbaar gemaakt. Google Map Maker is sinds 20 juni ook beschikbaar in Nederland. Als laatste heeft Google Maps een nieuwe favicon gekregen.