Google Vluchten beschikbaar in Nederland

Google VluchtenSinds september 2011 bestaat al Google Flight Search, de zoekmachine werd gelanceerd nadat enkele maanden eerder het bedrijf ITA Software, leverancier van online vluchtinformatie werd overgenomen door Google. Google Flight Search was tot op heden alleen beschikbaar in het Engels maar is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland met als naam Google Vluchten. Het zoeken kan door te gaan naar www.google.nl/flights/.

Standaard staat Retourticket ingesteld en wordt op basis van je huidige locatie geprobeerd om het dichtstbijzijnde vliegveld in te vullen. Je kunt vervolgens zelf een bestemming invoeren en eronder kies je een aankomst en vertrekdatum. Na het uitvoeren van de zoekopdracht verschijnt er een overzicht met vluchten in beeld. Door op een vlucht te klikken selecteer je deze, nadeel is nog wel dat de prijzen in dollars worden getoond. Boven de zoekresultaten kan er gefilterd worden, zo kies je hier het aantal tussenstops, eventueel een luchtvaartmaatschappij, prijs, duur, vertrektijd, aankomsttijd en meer.

google_vluchten_2

Bovenin staat er tevens een knop om een kaart te openen. Door op een vliegveld op de kaart te klikken verschijnen er alternatieve luchthavens met bijbehorende prijzen, met de knop die er naast staat open je een grafiek om snel te bekijken wanneer je het goedkoopst kunt reizen. Google geeft overigens aan dat sommige maatschappijen niet beschikbaar zijn in Flight Search, dit zijn Lufthansa, Ryanair, easyJet, Transavia en Arkefly.

google_vluchten_kaart

Het was tot op heden al wel mogelijk om met behulp van de Nederlandse zoekmachine informatie over vluchten op te zoeken, zoals bijvoorbeeld door een zoekopdracht als 'vluchten van Amsterdam naar Londen' uit te voeren echter is dit beperkt. Na het uitvoeren van deze zoekopdracht verschijnt er een klein blok met informatie boven de normale zoekresultaten met een overzicht van vluchten en links naar luchtvaartmaatschappijen. Door op 'Dienstregeling non-stopvluchten' wordt er een lijst getoond met alle vluchten. Het klikken op een bestemming opent dan direct weer een nieuwe zoekopdracht, het klikken op bijvoorbeeld KLM, easyJet of Air France opent de website van de vliegmaatschappij.

google_vluchten_3

Lees meer over: , ,