Google viert Veterans Day met logo en staat stil bij Remembrance Day

Google Doodle:

Vandaag is het bovenstaande logo te zien op de Amerikaanse homepage van Google. Het logo staat in het teken van Veterans Day, een dag die met name is gericht op het eren van nog levende veteranen en daarnaast wordt op deze dag het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. In 1919 werd Armistice Day ingevoerd en toen werd deze dag in 30 staten uitgeroepen tot een feestdag. De naam werd officieel Veterans Day in 1954.

Google plaatst sinds 2007 logo's vanwege deze dag op de homepage. In 2008 was er nog het nodige te doen om de doodle van dat jaar en deze werd later aangepast. Het logo bestond uit diverse militaire petten echter was hier de U.S. Coast Guard niet in meegenomen wat zorgde voor de nodige reacties en een aangepaste doodle. Alle logo's geplaatst door Google vanwege Veterans Day sinds 2007 bekijk je hier in het overzicht.

Remembrance Day

In het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australiƫ en Nieuw-Zeeland kennen Remembrance Day en Frankrijk Armistice Day. Deze dag is gericht op het herdenken van de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien. In het Verenigd Koninkrijk plaatste Google jarenlang doodles vanwege deze dag maar hier stopte de zoekmachine mee in 2009. Sinds dat moment plaatst Google wel elk jaar in deze landen een klaproos op de homepage onder het zoekveld waaronder ook vandaag.

Overigens is er vandaag in Polen een logo te zien om de onafhankelijkheid van het land te vieren en op de Chileense homepage is een logo te zien om Roberto Matta te eren.

Lees meer over: ,