Google viert St. Andrew’s Day met doodle

Op de homepage van Google.co.uk staat vandaag de gehele dag het onderstaande logo vanwege Saint Andrew's day. Google viert deze dag sinds 2008 met doodles.

St Andrew's Day is de nationale feestdag van Schotland, elk jaar op 30 november. Als de dag in het weekend valt verschuift de feestdag naar de maandag erna. De apostel Andreas wordt genoemd in de Bijbel eerst als discipel van Johannes de Doper, vervolgens als discipel van Jezus van Nazareth. Zijn naamdag is op 30 november. Andreas heeft er voor gezorgd dat zijn broer Simon Petrus met Jezus kennis maakte en zijn discipel werd.

In de vlag van Schotland is het andreaskruis verwerkt, het adreaskruis dankt zijn naam aan de apostel. Het andreaskruis is een heraldisch symbool, een kruis dat schuin staat. Het kruis is ook verwerkt in het wapen van Amsterdam en van een aantal andere steden.

Het gaat om een relatief simpel geanimeerd logo waarin alleen de drie vlaggen van Schotland wapperen. Een overzicht van de voorgaande logo's bekijk je op deze pagina.

Google Doodle

Lees meer over: ,