Google viert met logo (interactief spel) op homepage vijftiende verjaardag

Het is groot feest bij Google deze week want de zoekmachine viert op vrijdag 27 september de vijftiende verjaardag. Om deze gelegenheid te vieren verstopte het bedrijf al een kleine Easter Egg in de zoekmachine waarmee je even terug kunt gaan naar het jaar 1998 en op vrijdag is op alle homepages van de zoekmachine wereldwijd een interactief logo te zien.

Piñata

Het gaat om een klein spelletje waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk snoepjes uit de piñata te slaan. Piñata's komen oorspronkelijk uit China en worden gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep en eventueel kleine cadeautjes waarna deze wordt opgehangen. Kinderen mogen er vervolgens geblinddoekt tegenaan slaan, wanneer de piñata breekt volgt er een stortvloed aan snoep. In het logo mag je telkens een aantal keer slaan om zoveel mogelijk snoep uit de piñata te krijgen en een zo'n hoog mogelijke score te behalen. De interactieve doodle werkt in alle moderne browsers.

Werkende kopie en andere verjaardagslogo's

Een werkende kopie van het logo bekijk je op deze pagina. Tevens hier een overzicht van alle logo's waarmee het bedrijf in de afgelopen jaren de eigen verjaardag vierde.

google_15_jaar_logo

Google

Het domein Google.com werd al geregistreerd op 15 september 1997 maar het bedrijf zelf werd pas een jaar later opgericht in een garage in Californië door Larry Page en Sergey Brin. Google bleef vanuit deze garage werken tot februari 2009. De garage, eigendom van Susan Wojcicki werd later in 2006 gekocht door Google als verjaardagscadeautje voor een onbekend bedrag. Meer over de geschiedenis van Google in het artikel: Blik op Google.

Lees meer over: ,