Google viert lancering Hubble Telescoop met logo

Ruimtetelescoop Hubble is jarig. Op zaterdag is het precies 20 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd door de NASA. De telescoop werd vernoemd naar de Amerikaanse astronoom Edwin Hubble, en draait als een kunstmaan rond de aarde. De Hubble wordt gebruikt voor optische waarnemingen. Op 16 januari 2004 maakte de NASA bekend dat er geen onderhoud meer aan de Hubble zou worden verricht.

Volledige breedte

Tijdens de Olympische Winterspelen eerder dit jaar werden er voor het eerst logo's geplaatst over de hele breedte van de homepage. Google zet deze trend nu door met het speciale Hubble logo. In het logo is de aarde te zien met op de voorgrond de telescoop en de ruimte over de gehele breedte van de homepage.

Easter Eggs

In het logo zitten een aantal kleine easter eggs verwerkt. Dit zijn links die je naar brengt naar Google Sky waar foto's gemaakt door de telescoop zijn te bekijken. De plekken waar de links te vinden zijn bekijk je hieronder in de tweede screenshots. Het is de tweede keer dat Google iets verwerkt in het logo. Op 4 januari 2010 plaatste Google een logo vanwege de geboortedag van Isaac Newton met een vallende appel.

Ruimtevaart

Google heeft in de afgelopen jaren vaker logo's in het teken van de ruimtevaart geplaatst. Zo werd al twee keer de maanlanding herdacht met een speciaal logo, het 50 jarig bestaan van ruimtevaartorganisatie NASA werd gevierd evenals de lancering van Spoetnik.

De links verwerkt in het logo, klik voor een vergroting.

Doodle categorie: Ruimtevaart

Lees meer over: ,