Google viert Halloween met groene Heks in interactief logo

Het is vandaag Halloween en dus is er net als voorgaande jaren een speciaal logo geplaatst op diverse homepages van Google wereldwijd om deze bijzondere dag te vieren. In tegenstelling tot afgelopen jaar is het logo niet te zien op de Nederlandse homepage.

In het interactieve logo van vandaag staat een ware heks centraal. Na het openen van de homepage van de zoekmachine zie je eerst een groene heks die druk aan het bladeren is in een volgens de kaft boek van Google met allerlei recepten. Na het klikken op de knop Play is te zien hoe de heks druk bezig is met het roeren in een grote ketel met groene soep. Je kunt daarna in de doodle zelf de 'ingrediënten' kiezen voor de soep en elke combinatie van gekozen ingrediënten levert weer een geheel ander bijzonder resultaat op.

Er zijn vier dingen die gekozen kunnen worden om in de soep te doen, het gaat om een bot, een flesje toverdrank, een schedel en een appel. De resultaten zijn bijzonder, zo is er een klein spelletje verwerkt in het logo geïnspireerd op de welbekende goocheltruc balletje-balletje maar dan met kisten. Ook is het een keer de bedoeling dat je met een zaklamp een groen spook gaat zoeken al is deze niet echt heel erg lastig te vinden, op een ander moment komen er gekleurde handen uit de grond die weg geklikt kunnen worden.

Met een andere combinatie is het de bedoeling om diverse pompoenen licht te laten geven door er met de muis overheen te bewegen. Op deze manier zijn er zes verschillende uitkomsten, je kunt helaas nooit meer dan twee dingen in de pot van de heks gooien.

Andere logo's in het teken van Halloween

Het logo dat afgelopen jaar werd geplaatst was ook een interactief logo. Het ging om een groot spookhuis, door op verschillende punten te klikken met de muis kwamen allerlei spoken tevoorschijn. Tevens werden er vleermuizen verwerkt in de zoekresultaten van de zoekmachine die te zien waren na het uitvoeren van zoekopdrachten gerelateerd aan films.

De doodle die in 2011 werd geplaatst was misschien nog wel het meest bijzondere logo in het teken van Halloween. Er werd toen door diverse medewerkers van Google een video gemaakt waarin te zien was hoe de medewerkers op het hoofdkantoor in Mountain View bezig waren om een aantal gigantische pompoenen (500 kilo per stuk) uit te snijden. Tevens dook in de video de Kerstman op evenals Pegman, het figuurtje van Street View.

In 2010 verwerkte Google Scooby Doo in het logo voor Halloween, de eerste keer dat er een geanimeerd logo werd geplaatst op deze dag was in 2009. In het logo geplaatst in 2008 werd een Triforce verwerkt en het was in 2006 dat ook YouTube voor het eerst een aangepast logo plaatste op Halloween. Op deze pagina bekijk je een volledig overzicht van alle logo's die eerder voor Halloween werden geplaatst door Google sinds het jaar 1999.

Het logo van vandaag waarvan een video hierboven werkt zoals gebruikelijk alleen in moderne browsers zoals Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Het logo werkt ook in Internet Explorer 9, 10 en 11 maar niet in oudere versies van de browser van Microsoft, 7 en 8. Een werkende kopie van de doodle van vandaag kun je op deze pagina uitproberen.

Google Doodle

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's

Lees meer over: ,