Google viert Dag van de Duitse eenheid met Trabantjes en Checkpoint Charlie

Google Doodle:

Vandaag is het bovenstaande logo op de Duitse homepage van Google te bewonderen vanwege de Dag van de Duitse eenheid. De Dag van de Duitse eenheid is een nationale feestdag in Duitsland, op deze dag herdenkt het land de Hereniging op 3 oktober 1990.

Door de Duitse hereniging van 1990 tot één Duitsland werd een einde gemaakt aan de periode van verdeeldheid tussen de voormalige Duitse Democratische Republiek en Bondsrepubliek West-Duitsland. Voor de eenwording werd de "Dag van de Duitse Eenheid" in West-Duitsland jaarlijks gevierd op 17 juni. Deze dag was de herdenking van een opstand in 1953 door Oost-Duitse arbeiders tegen een verhoging van de werkquota.

Google viert de Dag van de Duitse eenheid al sinds 2002 al werd 2004 en 2005 overgeslagen door de zoekmachine. Dit jaar hebben de doodlers ervoor gekozen om een aantal Trabantjes te verwerken in het logo samen met Checkpoint Charlie in Berlijn.

Checkpoint Charlie was tijdens de verdeling van Berlijn een controlepost op de grens van de Amerikaanse en Russische sector, bij een doorgang in de Berlijnse Muur. Vlakbij Checkpoint Charlie kan tegenwoordig een Trabi-Safari geboekt worden, dit is een tour door Berlijn met een oude Trabant. Tevens is er sinds kort een Trabi-Museum te vinden.

Lees meer over: ,