Google viert Chinees Nieuwjaar met een hobbelpaard

Google viert Chinees Nieuwjaar met een hobbelpaard

Morgen begint het Chinees nieuwjaar en om het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender te vieren heeft Google vandaag alvast een geanimeerd logo geplaatst op diverse homepages. In het logo zijn twee kinderen te zien waarvan het meisje op een hobbelpaard zit. Deze paard is gekozen omdat het nieuwe jaar het jaar van het paard is, het zevende dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Chinees nieuwjaar

Het Chinese feest duurt in totaal vijftien dagen en eindigt altijd met het lantaarnfeest. Op deze dag eet men tangyuan in suikersoep en hangen families lampionnen buiten.

Google plaatst al jaren aangepaste logo's om het nieuwjaarsfeest te vieren waaronder afgelopen jaar nog een uitgebreid spel. Vanwege het jaar van de slang plaatste het bedrijf 24 uur lang het klassieke spel Snake op de homepage. Een werkende kopie van het spel kan op deze pagina worden uitgeprobeerd, het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen in 60 seconden. Een overzicht van alle geplaatste logo's bekijk je hier.

Aanvullend op het bovenstaande logo heeft Google een speciale landingspagina ingericht in het Engels en in het Chinees. As life gets busier, we can forget what makes this holiday so special. Discover how Google can help you get more out of your Chinese New Year.

Lees meer over: ,