Google viert 70ste verjaardag John Lennon met logo en video

Op diverse homepages van Google een bijzonder logo om de verjaardag van John Lennon te herdenken. John Winston Lennon werd geboren in Liverpool op 9 oktober en werd bekend als oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, later natuurlijk bekend als The Beatles. De populaire groep bestond uit Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Nadat de Beatles in april 1970 definitief uit elkaar gingen, ging Lennon op de door de Beatles ingeslagen weg verder.

Op 8 december 1980, om tien minuten voor elf in de avond werd Lennon voor zijn huis in het Dakota gebouw vermoord door Mark David Chapman. In Central Park, tegenover het appartement van Lennon en Yoko Ono werd later een herdenkingsmonument opgericht.

Het is voor het eerst dat er een YouTube video achter een doodle is geplakt. De video van 32 seconden is te zien zodra je op het logo klikt. Zodra de video volledig is afgespeeld wordt de zoekopdracht 'John Lennon' uitgevoerd. Hieronder de doodle evenals de video.

Update

Een werkende kopie van het logo van Google toegevoegd aan het overzicht evenals het speciale logo dat YouTube heeft geplaatst.

Logo

De video

Doodle Categorie: Verjaardagen: Muzikanten, choreografen, etc.

Lees meer over: ,