Google Video nu met optie om video’s te uploaden naar YouTube

Vorige week liet Google weten in een mailbericht naar alle gebruikers van Google Video dat alle video´s definitief verwijderd gaan worden. Om gebruikers tegemoet te komen en de mogelijkheid te geven om video's te 'redden' werd er op de status pagina een knop geplaatst om bestaande video's te downloaden zodat deze eventueel dan weer naar een andere videowebsite zoals YouTube of Vimeo geüpload kunnen worden.

YouTube

Jammer op dat moment was echter dat er niet een mogelijkheid was om video's rechtstreeks te uploaden naar YouTube zonder deze eerst te hoeven downloaden. Dat heeft Google zich naar aanleiding van de nodige feedback ook bedacht en zodoende is er nu een knop toegevoegd aan de status pagina om video's direct door te sturen naar YouTube. Aansluitend daarop zouden alle video's op 29 april worden uitgeschakeld maar deze deadline is nu komen te vervallen en de video's blijven dus nog even bereikbaar.

Het overzetten of downloaden van de video's is uiteindelijk wel vereist. Om video's direct te uploaden naar YouTube is een YouTube account die gekoppeld is aan een Google account vereist. Heb je video's die je wilt overzetten dan zijn deze eenvoudig te selecteren om de status pagina en over te zetten door een druk op de knop onderaan het overzicht.

Lees meer over: , ,