Google verliest domein Feedburner.jp

Google heeft nog altijd FeedBurner, een dienst om een RSS feed aan te koppelen om zodoende onder andere statistieken te kunnen verzamelen. Hoewel FeedBurner gewoon doordraait is het al wel geruime tijd stil rondom de dienst en de blog en het account op Twitter werden eerder dit jaar nog als onderdeel van een grote opruiming gesloten.

Het laatste opmerkelijke rondom FeedBurner is dat Google het domein feedburner.jp is kwijtgeraakt waar Japanse gebruikers terecht konden om hun feeds te beheren. Of het opzet is geweest of dat het per ongeluk is gegaan is niet duidelijk maar het domein verliep dit jaar en dat is verder niet door Google opgepakt. Nadat het domein was vrijgekomen is deze op 1 augustus geregistreerd door iemand uit Japan. Naast het domein zal volgende maand de Feedburner API verdwijnen en ook support lijkt Google niet meer aan te bieden.

Het zal waarschijnlijk nog niet direct betekenen dat Google langzaam er naar toe wil werken om FeedBurner te sluiten maar veel wordt er in ieder geval niet meer mee gedaan door het bedrijf. Feedburner.com is in ieder geval nog actief tot 1 december 2014 :-). Ondertussen speelt het bedrijf FeedBlitz er wel handig op in door zo nu en dan support aan te bieden aan gebruikers van FeedBurner waarbij tevens het advies wordt gegeven om over te stappen. Tevens rapporteert FeedBlitz regelmatig over FeedBurner issues.

Lees meer over: ,