Google verbergt nu standaard +1 knop en meer aanpassingen

Google heeft een kleine wijziging doorgevoerd in de zoekresultaten. Voorheen was het zo dat er achter de URL van elk zoekresultaat standaard een +1 knop stond. Dit is nu nog steeds wel het geval maar de knop is standaard niet meer te zien. Pas als je met de muis op een zoekresultaat gaat staan dan komt de knop achter de URL van een zoekresultaat in beeld waardoor de pagina met zoekresultaten weer een beetje rustiger is geworden.

Google Afbeeldingen op tablets

Om nog even door te gaan op de zoekresultaten. Google heeft de weergave van Google Afbeeldingen op tablets aangepast op een vergelijkbare manier als recent gedaan is in de applicatie voor iOS en Android. Na het zoeken naar afbeeldingen en het drukken op een resultaat komt de betreffende afbeelding nu schermvullend in beeld. Vervolgens kan er eenvoudig gebladerd worden door de resultaten. Een video hiervan bekijk je hieronder.

Films zoeken op mobiel

Een andere verbetering heeft te maken met het zoeken naar films of een bioscoop. Na het zoeken naar 'movies' of een titel op je smartphone wordt er boven de zoekresultaten een blok getoond met films of als je zoekt naar een bioscoop worden de films getoond die hier te zien zijn. Van elke film wordt de titel en de poster getoond en je kunt eenvoudig binnen het blokje bladeren. Na het drukken op een film komt er aanvullende informatie in beeld en kan er eventueel een trailer bekeken worden. Deze toevoeging is alleen beschikbaar op toestellen met iOS en Android, alleen in het Engels en alleen voor gebruikers in de VS.

Recente zoekopdrachten

Als laatste is er nog een wijziging betreffende zoekgeschiedenis. Google gebruikte deze gegevens al om de zoekresultaten te personaliseren. Nieuw is nu dat er onder een zoekresultaat wordt getoond dat een bepaald resultaat is gekozen omdat je eerder een andere gerelateerde zoekopdracht hebt uitgevoerd. Bijvoorbeeld als je hebt gezocht op 'tablet' en daarna zoekt op 'Asus'. Een screenshot van deze vermelding hieronder.