Google 5 minuten offline geweest door een storing

Het komt eigenlijk haast niet voor dat de zoekmachine van Google uit de lucht gaat maar afgelopen nacht is de zoekmachine toch even offline geweest door een storing. De Amerikaanse versie van de zoekmachine, Google.com ging een aantal minuten offline vanaf 00:50 uur Nederlandse tijd. De storing duurde slechts een aantal minuten maar gezien de hoeveelheid bezoekers van de Amerikaanse homepage zorgde dit direct voor een enorm aantal berichten op Twitter zo laat Topsy weten in een tweet. In de grafiek van Topsy is goed te zien dat het aantal berichten over Google plotseling bijzonder steeg.

topsy_google

Niet alleen de zoekmachine van Google had last van de storing, ook andere producten ondervonden enkele minuten problemen zo blijkt uit het Google App Status Dashboard.

Bij vrijwel elk product waaronder Gmail, Google Agenda en Google Drive staan rode bolletjes waarmee aangegeven wordt dat de service niet beschikbaar is. Bij Gmail staat over de storing: Wij zijn op de hoogte van een probleem met Gmail, waar een aanzienlijk aantal gebruikers last van heeft. De getroffen gebruikers kunnen toegang krijgen tot Gmail, maar er worden foutberichten weergegeven en/of er doen zich andere onvoorziene situaties voor. Alle problemen zijn inmiddels opgelost met alle producten van Google.

app_status_dashboard_storing_augustus_2013

Lees meer over: ,