Google+ updates: YouTube toegevoegd en foto’s waarderen

Google heeft weer een aantal updates doorgevoerd betreffende Google+. Als eerste is YouTube toegevoegd aan het sociale netwerk. Aan de rechterkant is nu een klein icoon van de videowebsite te zien. Door hier met de muis op te gaan staan verschijnt er een zoekveld in beeld met de tekst 'Wat wil je spelen?'. Na het invoeren van bijvoorbeeld de naam van een artiest opent een popup met een automatisch gegenereerde afspeellijst.

In de popup wordt de eerste video direct afgespeeld en je kunt zelf een andere video in de lijst selecteren. Bovenin staat een zoekveld om een andere zoekopdracht uit te voeren. Elke video heeft een +1 knop en een knop om de video te delen met gewenste kringen.

Terwijl de video wordt afgespeeld in het venster kan er door opnieuw naar het icoon te gaan aan de rechterkant ook doorgeklikt worden naar de volgende video in de afspeellijst middels de knop die erbij is gekomen. Ook hier een +1 knop om de huidige video te waarderen en uiteraard is het mogelijk om hier een nieuwe zoekopdracht in te voeren.

Foto's waarderen

Naast de toevoeging van YouTube is er nog een andere toevoeging. Iets wat namelijk nog niet mogelijk was binnen Google+ was het kunnen waarderen van foto's, een veelgevraagde optie. Google heeft geluisterd en nu een +1 knop toegevoegd aan de viewer. Na het openen van een foto staat deze knop linksonder de foto.

Zoals gebruikelijk zie je door op de knop te klikken wie de foto hebben gewaardeerd. Het kunnen waarderen van foto's zit ook in de laatste versie van de applicatie voor de iPhone en zal binnenkort worden toegevoegd aan de app voor Android en de mobiele versie.

Lees meer over: , ,