Google+ updates: Hangouts met Docs en verbeteringen foto’s

Afgelopen jaar werd 'Hangouts with extras' gelanceerd als een manier om nieuwe features te previewen. Tot deze features behoorde ook Google Docs en deze integratie is nu definitief doorgevoerd voor alle gebruikers. In de praktijk betekent dit dat je nu binnen een Hangout bovenin op een nieuwe Docs knop kunt klikken om bestaande documenten te bewerken maar ook nieuwe bestanden kunt uploaden. Handig want zodoende kun je met meerdere mensen tegelijk documenten bewerken. Hieronder een screenshot.

Foto's

Naast de bovengenoemde toevoeging zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd betreffende fotoalbums. Het gaat om opties om foto's eenvoudig te ordenen. Nadat je een album hebt geopend klik bovenaan op de knop 'Opties' en kies voor 'Album ordenen'.

Je kunt hier dan als eerste foto's sorteren op tijd en als tweede kun je nu de volgorde bepalen door foto's te slepen met je muis. Nadat je op een foto hebt geklikt krijgt deze een rode rand en kan de foto opgepakt en verplaatst worden. Aanvullend kan een foto middels de knop 'Verplaatsen' die bovenaan staat snel verplaatst worden naar een ander album. Meerdere foto's tegelijk verplaatsen kan ook door meerdere foto's te selecteren.

Foto's verwijderen gaat op dezelfde manier door meerdere foto's te selecteren en dan op de knop 'Verwijderen' te klikken. Als je dan klaar bent klik op 'Klaar met organiseren'.

YouTube

Dan nog een kleine update afkomstig van YouTube die te maken heeft met Google+. Vanaf nu kun je eenvoudig, mits je actief bent op Google+ je naam en foto gebruiken om een nieuw videokanaal aan te maken. Het idee hierachter is dat je dan op beide platformen dezelfde identiteit kunt gebruiken wanneer je video's upload, deelt, reacties plaatst, etc. Dit is eerst alleen beschikbaar in het Engels, andere talen volgen later.

Lees meer over: ,