Google Trusted Stores gelanceerd

Eind augustus dook er een video op waarmee Google Trusted Stores werd geïntroduceerd. De video werd echter per ongeluk veel te vroeg online gezet en was daarom dus al vrij snel weer verdwenen. Dat Google Trusted Stores er aan zat te komen was dus al duidelijk en zojuist heeft Google de nieuwe service officieel gelanceerd.

Betrouwbaar

Google Trusted Stores is een service waarmee online shoppers van Google de garantie krijgen dat de webwinkel die bezocht wordt betrouwbaar is, een uitstekende klantenservice heeft en bestelde producten op tijd zal verzenden.

Nu geeft Google uiteraard niet zomaar deze garantie. Speciaal hiervoor is de Trusted Store badge in het leven geroepen die aangevraagd kan worden door webwinkels en geplaatst wordt op een website. Zodra een shopper de badge tegenkomt kan er meer informatie over de webwinkel opgevraagd worden door met de muis op de badget te gaan staan.

Free purchase protection

Het bijzondere aan het verhaal is dat een shopper zodra hij een product aan gaat schaffen kan kiezen voor 'free purchase protection' als extra verzekering. Mocht er een probleem optreden en komt de koper er niet uit met de webwinkel in kwestie dat kan de koper binnen 30 dagen na levering of 60 dagen na het plaatsen van een bestelling de hulp van Google inschakelen. Google zal dan vervolgens samen met de webwinkel en de klant het probleem proberen op te lossen, dit kan bijvoorbeeld uitdraaien op het terugkrijgen van het aankoopbedrag of vervanging van het product. Google staat garant voor 1000 dollar.

Informatie

De informatie die in de badge wordt getoond moet door een webwinkel vrijwillig worden overgedragen aan Google en daarnaast worden gegevens verzameld van klanten die hulp zoeken bij Google om een probleem met een webwinkel op te lossen.

In eerste instantie is Trusted Stores beperkt beschikbaar in de Verenigde Staten en de Trusted Store badge is dus ook nog maar te zien op een klein aantal websites.

Lees meer over: