Google Trusted Photographers

Enige tijd geleden kondigde Google "Business Photos for Maps" aan, het gratis laten maken van 360-graden foto's van bijvoorbeeld een winkel door een fotograaf van Google. Omdat er sinds de introductie bijzonder veel aanvragen zijn binnengekomen en het natuurlijk een hoop werk is om al deze winkels langs te gaan komt Google hiervoor met een oplossing, Trusted Photographers. Dit komt er op neer dat Google externe fotografen gebruikt voor het maken van foto's die allen staan op de bijbehorende website.

Een winkelier kan vervolgens een fotograaf bij hem in de buurt opbellen, een prijs afspreken en een afspraak maken voor de fotoshoot. Zodra de fotograaf is geweest zal hij de foto's uploaden naar Google waarna deze worden toegevoegd aan de profielpagina van het bedrijf in Google Maps. Op deze manier moet het voor zowel de winkelier als voor Google een stuk eenvoudiger worden om 360-graden foto's online te krijgen.

Op dit moment is dit nog beperkt tot 14 steden in de Verenigde Staten en steden in het Verenigd Koninkrijk, Australiƫ, Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

Lees meer over: ,