Google Translate App voor de iPhone

Google heeft zojuist de officiële Google Translate applicatie voor de iPhone beschikbaar gemaakt, onder andere in het Nederlands. Tot op heden was het zo dat je op een iPhone alleen de webapplicatie van Google Translate kon gebruiken. De applicatie voor de iPhone werkt vergelijkbaar met een aantal nieuwe features. Het handige is onder andere dat je nu woorden kunt inspreken zodat je deze niet meer hoeft te typen. Hiervoor druk je op het kleine microfoontje naast het tekstveld.

De applicatie kan vertalingen voorlezen in 23 talen vergelijkbaar met de desktop versie. Naast elke vertaling staat een knop om deze op volledig scherm weer te geven zodat je de vertaling bijvoorbeeld kunt laten zien aan degene met wie je communiceert.

Verder kan de applicatie de vertaling van talen met een niet-Latijns alfabet (zoals Chinees of Japans) spellen in het Latijnse alfabet zodat deze fonetisch kan worden gelezen (zoals Pinyin, Romaji). Er is een optie om sterren toe te voegen aan vertalingen en je kunt aanvullende woordenboekresultaten bekijken voor afzonderlijke woorden of korte frasen.

Downloaden van de applicatie kan hier. Hieronder een aantal screenshots.

Lees meer over: , , ,