Google Tour Builder, een nieuw Google Earth experiment

Google heeft een nieuw Google Earth experiment gestart met de nieuwe tool Tour Builder. Met Tour Builder kun je als gebruiker eenvoudig de locaties delen waar je in het verleden bent geweest. Je plaats markers op de wereldbol en kunt deze aanvullen met tekst, foto's en video's. Na het inloggen met een Google account kan een tour worden aangemaakt, deze zal niet eerder publiekelijk worden gedeeld voordat deze is afgerond.

Zodra je start komt de Google Earth wereldbol in beeld. Je start dan met het invoeren van een algemene omschrijving eventueel aangevuld met een foto. Locaties toevoegen kan door net als in het programma zelf in te zoomen op de gewenste locaties. Per locatie kunnen er maximaal 25 foto's en video's worden toegevoegd, er kan een datum worden toegevoegd en een omschrijving. De gebruikte marker kan eveneens gewijzigd worden.

Zodra je helemaal klaar bent kan de tour worden opgeslagen en eventueel worden gedeeld met anderen door een link te delen of door e-mailadressen in te voeren. Zelf een tour maken met de nieuwe Google Tour Builder kan op: www.tourbuilder.withgoogle.com.

google_tour_builder

Lees meer over: ,