Google toont zangeres Brandy bij zoekopdracht Brandy Drinks

Google toont zangeres Brandy bij zoekopdracht Brandy Drinks

Google heeft de Knowledge Graph (Kenniskaart in het Nederlands), een grote database gevuld met informatie over personen, plaatsen en dingen. De Knowledge Graph bestaat al sinds vorig jaar mei en in juni dit jaar rolde Google de database uit in Nederland.

Zodoende kan Google bepaalde informatie tonen na het uitvoeren van bepaalde zoekopdrachten, zoek je bijvoorbeeld naar 'Koning Willem-Alexander' dan zal er aan de rechterkant naast de zoekresultaten een blok verschijnen met aanvullende informatie vaak.

Echter blijkt dit niet altijd helemaal goed te gaan. Wie naar de Amerikaanse versie van de zoekmachine gaat en zoekt naar Brandy of Brandy Drinks krijgt wel een omschrijving te zien over brandewijn alleen klopt de foto die getoond wordt niet. Naast de informatie verschijnt er namelijk een foto van de Amerikaanse R&B-zangeres en actrice genaamd.

De bewuste foto is wel afkomstig uit een artikel over brandy waarbij er onder de betreffende foto staat, If this is the first brandy you think of, you need to get out more.

Zo zitten er dus nog af en toe een aantal kleine foutjes in de database van Google.

brandy_drinks_google

Lees meer over: ,