Google toont verjaardagen Google+ in zoekmachine

Als je gebruik maakt van Facebook dan weet je dat als een vriend jarig is dat er rechtsboven op de startpagina een melding komt te staan. Je kunt dan klikken op deze melding en de vriend feliciteren. Google+ gaat nu iets vergelijkbaars als Facebook doen omdat iedereen die jarig is een beetje liefde hoort te krijgen volgens het bedrijf.

Daarom zal Google vanaf nu, vooralsnog alleen binnen de Amerikaanse versie van de zoekmachine meldingen gaat tonen als iemand uit je eigen kringen jarig is. Door op deze melding te klikken kun je net als op Facebook diegene direct feliciteren eventueel met een foto of video. In dit geval hoef je dan echter niet naar het sociale netwerk toe maar doe je dit direct op de homepage van de zoekmachine zoals je in de screenshot hieronder ziet.

Zodra je zelf jarig bent dan zal dit alleen worden gedeeld met degene met wie je dit wilt delen. Om dit op de gewenste manier in te stellen kun je terecht op deze pagina. Ga overigens sowieso even naar de homepage van de zoekmachine op de dag dat je jarig bent om het speciale logo te bekijken die is geplaatst vanwege je eigen verjaardag.

Lees meer over: , ,