Google toont meer informatie uit Gmail in zoekresultaten

google_logoGoogle experimenteert al een tijdje met het tonen van e-mailberichten uit Gmail in de zoekresultaten in de Engelse versie van de zoekmachine in het geval dat dit relevant is, de test begon in augustus met het tonen van berichten en vluchtbevestigingen in de zoekresultaten en de test werd in oktober uitgebreid met Google Drive en Agenda.

Het experiment om sneller bepaalde zaken te vinden met behulp van de zoekmachine heeft tot op heden een hoop positieve feedback opgeleverd en ook zijn er de nodige verzoeken binnengekomen voor nieuwe features. De volgende uitbreiding van het experiment is nu daar zo heeft het bedrijf in het kort aangekondigd op het eigen Google+.

Online aankopen

Degene die deelnemen aan de test kunnen nu ook online aankopen in de zoekresultaten bekijken en tevens kan er bekeken worden wat de status is van bestelde pakketjes. Op dezelfde manier als het zoeken naar vluchtbevestigingen kan er dan gezocht worden naar informatie over gedane aankopen, bijvoorbeeld informatie over iets gekocht op Amazon.

Ook kan er worden gezocht naar hotelreserveringen en restaurantreserveringen, dit kan alleen mits er online gereserveerd is via de website OpenTable. Als laatste kan er informatie over evenementen zoals concerten en sportwedstrijden worden opgevraagd mits de kaartjes voor deze evenementen zijn aangeschaft via Ticketmaster of Eventbrite.

Hieronder een aantal screenshots van de nieuwe toevoegingen.

search_google_1

search_google_2

search_google_3

Lees meer over: , ,