Google toont helpfunctie nu inline

Google toont helpfunctie nu inline

Google heeft de helpfunctie in diverse producten van het bedrijf een stuk toegankelijker gemaakt. Voorheen was het altijd zo dat na het klikken op de knop 'Help' er een nieuw venster werd geopend met beschikbare supportpagina's voor het betreffende product.

Vanaf nu is het zo dat zodra je in bijvoorbeeld Gmail, Google Analytics, Google AdSense, Google Drive of YouTube op de knop Help klikt er een paneel tevoorschijn komt met een zoekfunctie en een aantal artikelen die gaan over het onderdeel dat op dat moment open staat. Open je in Google Analytics op Help terwijl je het onderdeel Realtime open hebt staan zullen er direct een aantal artikelen over Google Analytics Realtime worden getoond.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht worden de resultaten in het paneel geplaatst, ook de artikelen zelf worden in het paneel geplaatst en zodoende hoeft je het product dus niet te verlaten. Onderaan staat een link om alsnog het Helpcentrum van het product te openen. Door met de muis op het grijze gebied rondom de zoekfunctie te gaan staan en te gaan slepen kan het paneel worden verplaatst naar een andere locatie op het scherm.

Lees meer over: