Google toont filmtrailers in zoekresultaten

Helaas nog niet beschikbaar in de Nederlandse versie van de zoekmachine maar alleen in de Amerikaanse versie is de toevoeging van filmtrailers aan de zoekresultaten. Zodra je gaat zoeken naar films die draaien in bioscopen in de buurt door bijvoorbeeld de zoekopdracht 'Films Amsterdam' verschijnen deze direct bovenaan in de zoekresultaten, iets wat ook gewoon werkt op Google.nl. Je krijgt dan een aantal films te zien met speeltijd en het genre achter elke film, door vervolgens op de titel van een film te klikken krijg je een overzicht van bioscopen te zien waar je terecht kunt om de betreffende film te bekijken.

In het eerste overzicht bovenaan de zoekresultaten toont Google dan in de Amerikaanse versie van de zoekmachine achter vrijwel elke film een knopje 'Trailer'. Door op de knop te klikken wordt de trailer geplaatst over de zoekresultaten heen en kan deze bekeken worden. Onder de trailers die afkomstig zijn van YouTube staat wie de regisseur van de betreffende film is, welke acteurs in de film spelen plus een korte omschrijving. Boven de video staat een +1 knop om de video aan te bevelen en eventueel te delen op Google+. De nieuwe knop is ook te zien op het moment dat je gaat zoeken naar een specifieke film.

YouTube

Detail is dat alle trailers die worden getoond in de zoekresultaten niet rechtstreeks te vinden zijn op YouTube. De video's vallen allen onder het YouTube account 'Googlemovietrailers' maar wie het kanaal opent zal geen video's zien staan omdat deze standaard verborgen worden. Alleen gebruikers die de rechtstreekse link hebben kunnen de trailer ook op de videowebsite bekijken. De URL kan opgevraagd worden door met de rechtermuisknop op een video te klikken en dan te kiezen voor 'Video-URL kopiƫren'.

Lees meer over: ,