Google toont een aantal reviews als voorbeeld in Knowledge Graph

Google toont een aantal reviews als voorbeeld in Knowledge Graph

Een nieuw experiment met de Knowledge Graph van Google toont een aantal reviews in de informatiekaart naast de zoekresultaten. Na het zoeken naar bijvoorbeeld een hotel verschijnt er aan de rechterkant naast de zoekresultaten een kaart met informatie over het gezochte hotel zoals het adres maar ook het totale aantal reviews en de gemiddelde waardering. Nieuw in het experiment is dat Google ook een aantal reviews als voorbeeld toont. Het gaat dan om de samenvatting van de review met een foto van degene die de review heeft geplaatst afkomstig van Google+. Er worden verder geen namen geplaatst.

reviews_kenniskaart_google

Advertenties

Er is nog een aanvullend experiment gespot betreffende de Knowledge Graph. Zoals hieronder in de screenshot is te zien is de kaart met algemene informatie naar beneden verschoven om ruimte te maken voor een advertentie erboven in een vergelijkbare stijl.

Het gaat om een advertentie die werd getoond na het zoeken naar het boek Don't Make Me Think. Linksboven staat een vermelding dat het een advertentie betreft. Google experimenteert wat dat betreft al langer met het tonen van vergelijkbare advertenties.

google_ad_kenniskaart_maart_2014