Google toont auteursstatistieken in Google+

Google test momenteel het tonen van auteursstatistieken in Google+. Als gebruiker van Google+ zie je op deze manier statistieken van pagina's waarvoor je de geverifieerde auteur bent binnen het sociale netwerk. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien krijg je dan een overzicht te zien van het aantal vertoningen per artikel, het aantal klikken en CTR. Bovenaan de pagina zie je het totale aantal impressies en het totale aantal klikken.

De feature voor het sociale netwerk is gericht op auteurs die geen gebruik maken van Google Webmaster Tools en op deze manier toch de statistieken kunnen bekijken.

Momenteel wordt de feature nog getest door Google met een kleine groep gebruikers maar deze zal binnenkort verder worden uitgerold naar alle gebruikers waarop dit van toepassing is. De pagina kan zodra deze eenmaal beschikbaar is rechtstreeks geopend worden door te gaan naar https://plus.google.com/authorship/analytics, de URL zal waarschijnlijk nu nog na het openen een melding 'Pagina niet gevonden' opleveren.

Lees meer over: , ,