Google Toolbar 7 voor Internet Explorer met Instant

Google heeft een nieuwe versie van de eigen werkbalk uitgebracht specifiek voor browser Internet Explorer. Versie 7 van Google Toolbar is momenteel alleen in het Engels en brengt onder andere Instant naar de browser. Deze functionaliteit bestaat al langere tijd standaard in Google Chrome en werkt in Internet Explorer op dezelfde manier.

Zodra je begint met het typen van een zoekopdracht in het zoekveld van de werkbalk verschijnen er direct zoekresultaten in het venster eronder die realtime worden bijgewerkt. Het drukken op Enter is dus in principe niet nodig. Nu is het zo dat als je in Google Chrome het adres van een website begint te typen zoals bijvoorbeeld Facebook dat het sociale netwerk in dit geval al in beeld komt. Dit werkt nog niet in Internet Explorer.

Inschakelen

Standaard is de instant zoekfunctie uitgeschakeld. Om deze te activeren klik op het kleine moersleuteltje helemaal rechts op de werkbalk om de instellingen te openen. Klik dan het vinkje aan voor 'Enable Instant for faster searching and browsing'.

Verder wordt de werkbalk nu standaard opgeruimd. Er wordt gekeken welke knoppen je recent hebt gebruikt. Deze knoppen blijven in beeld staan maar de knoppen die je minder vaak gebruikt zullen worden geplaatst onder een nieuwe 'More' knop.

Downloaden

Het downloaden van de werkbalk kan hier. Schakel via het keuzemenu bovenin dan eventueel over naar het Engels als de pagina in het Nederlands wordt getoond.

Lees meer over: ,