Google+ toegevoegd aan Flipboard

Google is een samenwerking aangegaan met Flipboard, op korte termijn zullen Google+ streams geïntegreerd gaan worden in de applicatie. Dit werd aangekondigd door Bradley Horowitz tijdens een interview op Le Web 2012 in Londen. De integratie van Google+ is onderdeel van nieuwe Google+ API's die verder uitgebreid zijn om zodoende aanvullende content van het sociale netwerk beschikbaar te maken voor Flipboard, op deze manier kunnen gebruikers van Flipboard eenvoudig berichten, foto's en video's bekijken zonder daadwerkelijk het sociale netwerk te hoeven bezoeken. Google+ volgt hiermee in de voetsporen van Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram en diverse anderen.

Flipboard is momenteel beschikbaar voor de iPad en een betaversie is er voor apparaten met besturingssysteem Android. Overigens heeft Google ook al enige tijd een eigen variant op Flipboard in de vorm van Google Currents, voorheen Google Propellor. Google Currents komt nog niet echt van de grond en nu Google een samenwerking start met een directe concurrent is het nog de vraag wat er met Currents gaat gebeuren in de toekomst.

Meer aankondigingen over Google+ waaronder hopelijk meer cijfers worden binnenkort verwacht op Google I/O, de conferentie van Google zelf die van start zal gaan op 27 juni.

Lees meer over: , ,