Google voert nieuwe layout door voor pagina met zoekresultaten

Google heeft de pagina met zoekresultaten voorzien van een nieuwe layout die eerder dit jaar onder een kleine groep gebruikers al werd getest door het bedrijf. In juni werd een experiment van Google gespot waarin te zien was dat de navigatie aan de linkerkant horizontaal werd geplaatst onder het zoekveld met als gevolg een lege ruimte aan de linkerkant vergelijkbaar met de layout van de pagina met zoekresultaten van concurrent Bing. Op deze manier is er meer ademruimte voor de zoekresultaten volgens Google.

In het horizontale menu staan de links naar de verschillende zoekmachines zoals Afbeeldingen, Google Maps en Google Nieuws. Door op de knop 'More' te klikken komen er meer zoekmachines in beeld, door op de knop Search tools te klikken komen de verschillende opties onder het menu tevoorschijn in de vorm van een tweede horizontale balk om de zoekresultaten verder mee te filteren. Zo kies je bijvoorbeeld een periode.

Vooralsnog is de nieuwe layout eerst alleen beschikbaar voor gebruikers van de Amerikaanse versie van de zoekmachine, Google.com. De andere lokale versies zoals de Nederlandse versie van de zoekmachine worden op korte termijn ook bijgewerkt.

Lees meer over: ,