Google test nieuwe layout zoekresultaten [screenshots]

Google is momenteel aan het testen met een nieuwe layout voor de zoekresultaten. Een hoop gebruikers die het experiment gespot hebben melden dit op Twitter, de berichten zijn niet altijd even positief. Onder andere is te zien dat er helemaal niets meer wordt onderstreept en er meer ruimte is voor elk zoekresultaat. De zoekresultaten evenals de AdWords advertenties bovenaan de pagina worden gescheiden door een lijn.

De kleuren zijn wat rustiger en de omschrijvingen van de zoekresultaten worden in het grijs getoond in plaats van zwart. Al deze kleine wijzigingen zorgen al met al voor een vrij ingrijpende wijziging vergeleken met de huidige layout. Er zijn een aantal verschillende varianten van de layout gespot waarvan een aantal screenshots hieronder.

Lopende experimenten

Het gaat voorlopig nog om een experiment waarvan er constant een aantal lopen. Een overzicht van andere recente experimenten bekijk je hier en daarnaast experimenteert de zoekmachine momenteel ook met Voice Search, het inspreken van zoekopdrachten.

Screenshots

Hieronder als eerste een screenshot gemaakt door @adrianchen. Hier zie je onder meer de scheiding tussen de zoekresultaten. Klik om een vergroting te bekijken.

Gebruiker @TonyWeeg zag een andere layout. Hier is de scheiding tussen zoekresultaten niet te zien en worden de links in het grijs getoond in plaats van groen.

En dan een versie alleen zonder lijnen maar met groene links, gespot door @richardiii.

Hieronder is te zien hoe de advertenties ook worden gescheiden, gespot door @agnete.