Google test nieuw compact navigatiemenu

Google is aan het experimenteren met de navigatie. Recent werd er nog een test gespot met een grijze navigatiebalk in plaats van een zwarte navigatiebalk, een kleine wijziging.

In het meest recente experiment is te zien hoe de links naar de diverse producten van het bedrijf worden samengevoegd onder een enkele knop die rechts naast de knop om in te loggen wordt geplaatst. Te zien is dat de diverse links waaronder naar Google+, Gmail, Google Play, Google Maps, Google Agenda, en YouTube zijn voorzien van een icoon met onderin het menu een knop naar een pagina met een overzicht van alle andere producten.

Het menu is vergelijkbaar met het applicatiemenu in Google Chrome OS en in recente testversies van Google Chrome. Ook doet het menu denken aan een eerder doorgevoerd menu in 2011, toen werden alle producten samengevoegd onder het logo van Google aan de linkerkant echter werd dit menu nooit definitief doorgevoerd maar een aantal maanden later weer teruggedraaid. Het is afwachten of het menu definitief zal worden doorgevoerd.

google_app_menu