Google test met zoekknop in de Omnibox van Google Chrome

Google test met zoekknop in de Omnibox van Google Chrome

Google experimenteert in browser Google Chrome met een nieuwe zoekknop in de adresbalk. De blauwe zoekknop waarvan hierboven een screenshot werd slechts door een klein aantal gebruikers van Google Chrome Canary gespot, dit is een testversie van de browser die naast de stabiele versie van Google Chrome geinstalleerd kan worden.

Omdat het vooralsnog om een klein experiment gaat is het niet zeker of de zoekknop uiteindelijk definitief in Google Chrome zal worden doorgevoerd, tevens zal de knop dan eerst nog in de developersversie en de bètaversie van de browser gaan verschijnen.

Waarschijnlijk voert het bedrijf het experiment uit omdat veel gebruikers van de browser de Omnibox zoals de adresbalk / zoekfunctie heet nog niet altijd even goed begrijpen.

Daarnaast staat er nog niet zo heel lang een zoekveld op de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome. Zodra er hier gestart wordt met het typen van een zoekopdracht zal deze automatisch bovenin worden overgenomen in de Omnibox en worden suggesties getoond.

Meer over het installeren van Google Chrome Canary lees je hier.

Lees meer over: , ,