Google test met afbeeldingen op de homepage

Google experimenteert er constant lustig op los met de homepage en de zoekresultaten. Hieronder een aantal recente experimenten die op dit moment lijken te lopen. Als eerste, en direct het meest in het oog springende experiment betreft afbeeldingen op de homepage van de zoekmachine. Vier verschillende afbeeldingen met een gekoppelde zoekopdracht worden op de homepage getoond, via de knoppen rechtsboven kan er gebladerd worden door de geselecteerde afbeeldingen. Het klikken op een afbeelding plaatst automatisch de zoekopdracht in het zoekveld.

Menu

Een andere test betreft een opgefleurde navigatie met links naar de andere producten van Google. De balk bovenaan het venster is voorzien van een gekleurde streep en een icoon voor de instellingen. Een screenshot hieronder.

Advertenties

Boven de zoekresultaten en tevens aan de rechterkant van de zoekresultaten worden doorgaans AdWords advertenties geplaatst. Google lijkt opnieuw begonnen te zijn met het testen van advertenties onder de zoekresultaten. Dit werd al eerder gespot in 2005 en 2008.

Sitelinks

Er loopt een experiment met betrekking tot de sitelinks van Google die automatisch onder bepaalde zoekresultaten worden geplaatst. In dit geval zijn de links vetgedrukt met erachter de URL van de desbetreffende pagina. Een ander experiment toont volledige titels.

Overig

Er werd deze week een ander klein experiment gespot met betrekking tot de zoekresultaten. Degene die het experiment had gezien gaf aan dat het zoekresultaat werd voorzien van een achtergrond zodra hij hier met de muis overheen ging. Helaas is hier geen screenshot van maar het doet denken aan een recent experiment met site previews. Daarnaast was er onlangs een experiment waarin Google Maps aan de rechterkant werd geplaatst.