Google test met afbeeldingen voor alle zoekresultaten

Google test met afbeeldingen voor alle zoekresultaten

Een recent experiment van Google toont bij elk zoekresultaat een afbeelding van de betreffende website. Google is continue aan het experimenteren met de zoekresultaten en inmiddels zijn er al een hoop verschillende varianten. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien is er in dit experiment voor elk zoekresultaat een grote thumbnail geplaatst. Een woordvoerder van Google bevestigde het experiment als een van de vele experimenten, de wijzigingen zijn echter dit keer wel wat ingrijpender als de meeste andere experimenten.

google_experiment_afb

URL

Dan experimenteert Google nog steeds met het verbergen van URL's op de pagina met zoekresultaten. Zoals is te zien in de onderstaande screenshot worden er geen URL's getoond bij de zoekresultaten maar in plaats daarvan alleen de naam van de website.

google_experiment_urls

Google Afbeeldingen

Dan is er nog een experiment definitief doorgevoerd door Google in de afbeeldingenzoeker, het gaat om een kleine wijziging. Na het uitvoeren van een zoekopdracht en het klikken op een afbeelding zal er nu aan de rechterkant een korte omschrijving van de bijbehorende pagina worden getoond. De korte omschrijving wordt getoond onder de titel van de pagina waar de afbeelding op te vinden is en het domein.

google_image_search