Google test combinatie oude en nieuwe navigatie

Google lijkt er nog niet helemaal uit te zijn wat nu de beste navigatie is voor boven alle producten. Iets meer dan een half jaar geleden werd de inmiddels bekende zwarte navigatiebalk doorgevoerd ten tijde van de lancering van Google+. Toen volgde later eind november de aankondiging dat deze zwarte balk weer zou komen te vervallen en in plaats daarvan zou er een menu worden geplaatst onder het logo van Google, bereikbaar door hier met de muis op te gaan staan. Maar we zijn nu een aantal maanden verder en deze nieuwe navigatie is nog steeds niet overal definitief doorgevoerd.

Combinatie

In een nieuw gespot experiment is te zien hoe Google nu de oude navigatie, dus de zwarte balk combineert met de recent aangekondigde nieuwe navigatie. De zwarte balk is nog steeds aanwezig alleen is de opmaak van de menu items aangepast. Elk item is vet gemaakt en de items onder het menu "Meer" zijn nu zwart. Echter zijn de opties die tot op heden rechtsboven in de zwarte navigatiebalk staan komen te vervallen, in plaats daarvan wordt nu de gebruikersnaam en het vak om een bericht te plaatsen op Google+ onder de balk geplaatst. Dit laatst genoemde is overgenomen uit de nieuwe navigatie.

Uitproberen

Wil je zelf deze nieuwe navigatie uitproberen dan kan dit. Ga hiervoor eerst naar Google.com. Maak je gebruik van Chrome druk dan op de toetsen Ctrl + Shift + J, gebruik je Firefox druk dan de combinatie Ctrl + Shift + K. Als je gebruik maakt van Internet Explorer (8+) dan druk op F12 en klik dan op het tabblad 'Console'. Het ontwikkelscherm van de browser zal dan openen. Neem vervolgens de onderstaande code over en druk op Enter.