Google Takeout laat je eenvoudig gegevens exporteren

Al sinds september 2009 bestaat het Google Data Liberation Front waarmee Google wil zorgen dat je nooit vast komt te zitten aan een bepaalde dienst maar altijd eenvoudig als gebruiker of bedrijf data kunt exporteren om over te stappen naar een alternatief. Sinds de start van dit initiatief werden de mogelijkheden puur bekeken per product, zo zit er bijvoorbeeld in Google Docs een mogelijkheid om al je documenten te exporteren.

Google Takeout

Handiger is natuurlijk een centrale plaats waar je terecht kunt en daarom is nu Google Takeout in het leven geroepen, een nieuw product waarmee je makkelijk data kunt exporteren van meerdere producten tegelijkertijd. In eerste instantie wordt Takeout gelanceerd met ondersteuning voor vijf producten, dit zijn Google Buzz, Google Contacts, Picasa Web Albums en het gisteren geïntroduceerde Google+.

Op de website bepaal je zelf welke gegevens je wilt exporteren en zodra je een product kiest wordt er getoond om hoeveel bestanden het gaat. Google Takeout is hier te vinden en het is vereist om nogmaals in te loggen met je Google account.

Lees meer over: ,