Google Takeout kan nu YouTube video’s exporteren

Google heeft nu YouTube video's toegevoegd aan Google Takeout. Takeout is een tool van Google waarmee je als gebruiker van de diverse producten van het bedrijf je eigen gegevens eenvoudig kunt exporteren. Het initiatief werd iets meer dan een jaar geleden gelanceerd door Google en sinds dat moment worden er telkens producten toegevoegd.

De laatste toevoeging is dus YouTube en zodoende kun je als gebruiker eenvoudig alle bestanden die je ooit hebt geüpload naar YouTube weer downloaden. En dit kan wel eens van pas komen. Het is namelijk nu zo dat je op de videowebsite zelf ook wel je eigen video´s kunt downloaden maar dit is beperkt tot maximaal twee video's per uur, er is geen optie aanwezig om alle video's tegelijk te downloaden. Met Google Takeout kan dit nu wel en je krijgt dan na het selecteren van YouTube een ZIP-bestand met hierin alle originele video's.

Afhankelijk van de hoeveelheid video's kan het even duren voordat het bestand beschikbaar is, zodra het archief klaar is blijft deze maximaal een week beschikbaar. Naast YouTube was het al mogelijk om deze manier Google Drive bestanden te exporteren evenals gegevens van Google+ en foto's geüpload naar Picasa Webalbums.

Lees meer over: , ,