Google stuurt uitnodigingen voor Google Play evenement op 24 oktober

Google stuurt uitnodigingen voor Google Play evenement op 24 oktober

Google heeft uitnodigingen naar de Amerikaanse pers rondgestuurd voor een evenement op donderdag 24 oktober in New York. Hoewel er al snel werd gedacht aan de lancering van de nieuwe Nexus 5 weten insiders al te melden dat er geen nieuwe hardware gepresenteerd zal worden op deze dag. In de rondgestuurde uitnodiging van Google staat de tekst: Join us for a night out with Google Play. Music, movies, games and a special performance by Capital Cities. Capital Cities is een muziekband afkomstig uit Los Angeles.

Nexus 5

Gisteren dook de nieuwe Nexus 5 nog wel per ongeluk op in de Google Play Store maar het toestel werd snel weer offline gehaald. Er was een afbeelding te zien van het toestel in het zwart, het ging om de 16GB variant voor een bedrag van 349 dollar. De Nexus 5 dook recent al op in een video gemaakt ter promotie van de nieuwe versie van Android, KitKat.

Ook lekte recent een handleiding uit van de Nexus 5. In deze handleiding stond dat het toestel door LG wordt gemaakt en zal beschikken over een 4,95-inch scherm met een resolutie van 1080 pixels. Ook bleek dat het toestel zal beschikken over twee camera's, een 8 megapixel aan de achterkant van het toestel en een 1,3 megapixel aan de voorkant.

nexus_5

Android KitKat

Over de nieuwe versie van Android genaamd KitKat staat verder ook niets in de uitnodiging. Eerder deze week waren er vermoedens dat KitKat op 28 oktober uitgebracht zal gaan worden door Google gebaseerd op een tweet geplaatst op het Engelse account van KitKat. Er werd een afbeelding geplaatst met de tekst This is It wat zou verwijzen naar de film van Michael Jackson over de geplande laatste optredens van de artiest. De première van deze film was op 28 oktober 2009, enkele maanden na het overlijden.

Lees meer over: , , ,