Google stuurt eigenaren oude WordPress blogs waarschuwingen

Google kondigde in 2008 al aan berichten te gaan sturen naar eigenaren van verouderde WordPress blogs om zodoende te waarschuwen voor de risico's. Recent heeft Google de draad weer opgepakt en een reeks mailtjes rondgestuurd naar eigenaren van een WordPress blog zo blijkt uit een bericht geplaatst op State of Search. Deze berichten worden alleen gestuurd naar degene die ook gebruik maken van Webmaster Tools.

Google wil op deze manier gebruikers waarschuwen dat ze een verouderde versie van het gratis blogpakket gebruiken wat de nodige risico's met zich mee brengt. Het advies van Google in de mail is dan ook om zo spoedig mogelijk de installatie bij te werken naar de meest recente versie en daarom staat er in het bericht ook een link naar WordPress.org.

Bron

Standaard als WordPress wordt geïnstalleerd staat er in de bron om welke versie van het pakket het gaat zoals hieronder in de screenshot te zien is. Dit kun je zelf bekijken door op een pagina met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor 'Paginabron weergeven'.

Andere systemen

Overigens liet Google in 2008 ook weten eventueel waarschuwingen te gaan versturen naar gebruikers met oude versies van andere content management systemen maar dit is, zover bekend tot op heden nog niet voorgekomen.