Google Street View weer terug in iOS 6 via mobiele browser

Keurig op tijd heeft Google Street View toegevoegd aan de mobiele versie van Google Maps. Precies een week geleden kwam al het bericht dat Google binnen twee weken Street View zou gaan toevoegen aan de mobiele versie van Google Maps.

De toevoeging is goed nieuws voor iedereen die inmiddels over iOS 6 beschikt en de feature mist. Met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem is Google Maps en daarmee dus ook Street View komen te vervallen, in plaats van Google Maps heeft Apple een eigen kaartenapplicatie toegevoegd aan iOS waarop al snel veel kritiek kwam.

Om Street View te gebruiken open de mobiele browser en surf naar maps.google.com. Zoek daarna de gewenste locatie op en mits Street View beschikbaar is dan zal het bekende figuurtje Pegman rechtsonder geactiveerd worden, druk dan op het kleine poppetje om over te schakelen naar Street View. Er zal dan een nieuw tabblad geopend worden, door op het grote kruis rechtsboven te drukken keer je weer terug naar de kaart.

Net als in het geval van de desktopversie is het ook mogelijk om beelden van bijvoorbeeld winkels en restaurants te bekijken, dit kan via de Google+ local pagina van een bedrijf. Dit weekend plaatste Google overigens nog een handleiding op Google+ over hoe Google Maps kan worden toegevoegd aan het beginscherm van iOS 6 op een iPhone of iPad.