Google Street View toont rampgebied Japan

Google heeft Street View beelden online gezet van het rampgebied in Japan. Het land werd eerder dit jaar getroffen door een serie aardbevingen en een tsunami die daar op volgde. Google kondigde afgelopen juli een initiatief aan om foto's te gaan maken in de getroffen gebieden om op deze manier de huidige situatie te kunnen tonen en te bewaren voor toekomstige generaties. Tevens was de gedachte dat de beelden een rol van betekenis kunnen spelen voor onderzoekers en wetenschappers die de effecten van dergelijke natuurrampen bestuderen. Sinds het moment dat er werd begonnen met het maken van foto's hebben de Street View auto's meer dan 44.000 kilometer afgelegd.

De beelden zijn zowel te bekijken door te gaan naar Google Maps maar ook door te gaan naar de website "Build the Memory". Op deze website kunnen tevens de nieuwe beelden vergeleken worden met de beelden die gemaakt werden door Google voor de ramp.

Datum foto's

Met het beschikbaar maken van deze beelden heeft Google direct een andere update doorgevoerd. Vanaf nu is te zien in welke maand een bepaald Street View beeld werd gemaakt, dit staat links onderin het venster. Op dezelfde manier is het al langer mogelijk om in Google Earth te bekijken in welk jaar bepaalde beelden zijn gemaakt.