Google Street View gelanceerd in België

Het heeft lang geduurd maar vanaf nu is dan ook eindelijk België te verkennen op straatniveau, Street View zal later vandaag officieel gelanceerd worden in het stadhuis van Brussel in het bijzin van de burgemeester en diverse ministers van Toerisme. In veel landen is Street View inmiddels al beschikbaar en begin 2009 begon Google al in België met fotograferen. Vrijwel heel België is nu te bekijken vanaf straatniveau.

Schikking

De reden dat de introductie vertraging opliep was het nieuws van afgelopen jaar dat Google tijdens het fotograferen gegevens verzamelde over wifi-routers wat de interesse wekte van de Belgische Privacycommissie en begon met een onderzoek.

Vorige week werd bekend dat er een schikking was getroffen van 150.000 euro met de Privacycommissie wegens de overtreding van de wet op de elektronische communicatie. Tevens kwam Google vorige week met een opt-out mogelijkheid waarmee je kunt voorkomen dat je draadloze router opgenomen wordt in de Google locatie-server.

Skigebieden

Overigens zijn er naast de Belgische beelden ook nieuwe beelden toegevoegd van diverse skigebieden die Google bezocht met een speciale sneeuwscooter met camera. Het gaat vooralsnog alleen om beelden van skipistes in de Verenigde Staten en Canada.

Een overzicht van de nieuwe skigebieden is hier te bekijken.