Google stopt ondersteuning Internet Explorer 7 en Firefox 3.5

Het was 30 januari 2010 toen Google aankondigde per 1 maart 2010 te stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 6 en andere oude browsers. Dit begon met Google Docs en Google Sites en later volgde andere apps. Nu een jaar later is de volgende aankondiging daar. Google heeft laten weten te stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 7, Firefox 3.5 en Safari 3. In deze oude browsers, zoals Google ze noemt kan het zijn dat er problemen optreden op het moment dat je bepaalde features in Gmail, Google Agenda, Google Talk, Google Docs en Google Sites wilt gaan gebruiken. Uiteindelijk zo zegt Google kan het zelfs zijn dat deze apps helemaal niet meer werken.

De ondersteuning van deze browsers stopt per 1 augustus.

Marktaandeel

Internet Explorer 7 kwam in 2006 uit voor Windows XP en kwam standaard mee met Windows Vista. Nieuw waren de tabbladen, RSS ondersteuning en een phishingfilter. Uit cijfers van Statcounter (januari tot en met mei) blijkt dat het marktaandeel van Internet Explorer 6 in Nederland op 1.13 procent ligt en het marktaandeel van versie 7 ligt op 6.64 procent. Internet Explorer 8 wordt nog het meest gebruikt, goed voor 39.54 procent. De laatste versie, Internet Explorer 9 heeft een marktaandeel van 10.14 procent in Nederland.

In Nederland blijft de browser van Microsoft populair met een totaal marktaandeel van 57%. Dit is 13% hoger dan wereldwijd en 22% hoger dan gemiddeld in Europa.