Google stopt met Meebo Bar per 6 juni

meebo_logoGoogle heeft per e-mail laten weten aan alle gebruikers van de Meebo Bar die ingevoegd kan worden op websites dat de werkbalk per 6 juni definitief uit de lucht gehaald zal gaan worden. Begin juni afgelopen jaar nam Google Meebo over en een aantal dagen later kondigde Google aan de producten van Meebo uit de lucht te gaan halen met uitzondering van de Meebo Bar. In het bericht geeft Google aan zich te willen richten op recent geïntroduceerde initiatieven zoals Google+ Sign-in en de plugins van Google+.

In december werd er nog wel een Google+ werkbalk gebaseerd op de Meebo Bar gespot maar tot op heden is deze nog niet officieel geïntroduceerd. Deze werkbak had onder andere een grote +1 knop en een blok om de betreffende pagina te delen op Google+.

Vanaf 6 juni zal de werkbalk niet meer laden en het advies aan ontwikkelaars die de Meebo Bar hebben geplaatst is dan ook om voor deze datum de code waarmee de werkbalk wordt toegevoegd te verwijderen. Meebo Bar Analytics zal nog beschikbaar blijven tot 30 juni, daarna kan er alleen nog een CSV bestand met statistieken worden gedownload. De volledige aankondiging van Google over de Meebo Bar lees je hieronder.

Dear Meebo Bar Publisher,

Five years ago, we launched the Meebo Bar to bring community, engagement, and revenue to publisher sites.

As part of the Google team, this continues to be our focus, but we want to best serve mobile and desktop publishers moving forward. Therefore, we have decided to focus our resources on initiatives like the recently launched Google+Sign-In (which includes interactive posts and over-the-air app installs) and the Google+ plug-ins.

This means we will retire the Meebo Bar, effective June 6, 2013.

Thank you for being a Meebo Bar publisher. We have truly appreciated the opportunity to serve you.

Sincerely,
Sandy, Seth, and the Meebo Team

Lees meer over: ,