Google steunt Nobelprijs voor de Vrede voor het Internet

Het internet is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2010, dit werd eerder dit jaar al bekend gemaakt. Het internet (Internet for Peace) is een van de in totaal 237 genomineerden voor de Nobelprijs van de Vrede. In totaal zijn er 199 personen en 38 organisaties genomineerd. Google is van mening dat het internet een krachtig middel is dat vrijheid van meningsuiting bevordert en de wereldwijde ontwikkeling van democratie ondersteunt.

Speciaal daarom heeft Google een website ingericht met als doel mensen uit te nodigen te debatteren over de bijdrage die het internet aan onze samenleving levert. Op de website links naar Facebook, Twitter en de videowedstrijd op YouTube. De video "The Internet for Peace Manifesto" is te bekijken (ook hieronder) evenals partners.

Aan de rechterkant de mogelijkheid om het initiatief te steunen. In dat geval plaats een vinkje voor Ja, ik denk dat het internet een positief effect op de samenleving heeft door een platform te bieden voor de internationale dialoog en samenwerking die de basis vormen voor vrede en democratie." en klik op "Mijn steun registreren".

Op het moment van schrijven staat de teller op 14934 mensen uit 170 landen die het initiatief steunen (104 mensen uit Nederland).

Het officiële manifest van Internet for Peace

We realiseren ons nu dat het internet veel meer is dan een netwerk van computers. Het is een oneindig netwerk van mensen. Mannen en vrouwen van over de hele wereld komen met elkaar in contact via de grootste sociale ontmoetingsplaats die de mensheid ooit heeft gekend. De digitale cultuur staat aan de basis van een nieuw soort samenleving. En deze samenleving bevordert dialogen, debatten en compromissen door communicatie. Omdat democratie altijd opbloeit waar openheid, acceptatie, discussie en participatie is. Contact met anderen is het meest effectieve middel tegen haat en conflicten. Daarom bevordert het internet vrede. Daarom kan iedereen het internet gebruiken om vrede en vrijheid te laten opbloeien. En daarom moet de volgende Nobelprijs voor de Vrede naar het internet gaan. Een Nobelprijs voor ons allemaal.

Lees meer over: