Google steekt overzicht doodles in een nieuw jasje

Sinds de lancering van de zoekmachine plaatst Google al met regelmaat bijzondere logo's op de homepage vanwege feestdagen of een geboortedag van bepaald persoon. Al deze logo's heeft Google ook online staan op een aparte website en deze is nu voorzien van een nieuw jasje. Zodra je de site opent dan zie je de laatst geplaatste logo's en nieuw is hier dat je kunt filteren op land naast het filteren op jaartal. Er is een zoekfunctie en bij de echt bijzondere logo's is aanvullende informatie geplaatst.

WebSonic

Hier op WebSonic.nl vind je ook een overzicht met alle logo's die zijn geplaatst sinds 1998, wat er inmiddels meer dan 1400 zijn. Het verschil met de website van Google is dat de logo's onderverdeeld zijn in categorieën zodat je eenvoudig alle logo's kunt bekijken die geplaatst zijn vanwege een bepaalde feestdag of een andere gelegenheid. Tevens een aantal logo's die nooit geplaatst zijn of later offline zijn gehaald om diverse redenen.

Het volledige overzicht is hier te vinden: Google Doodles.

Winkel

Voor de echt grote fans van de doodles heeft Google een nieuwe winkel geopend waar je terecht kunt om een T-shirt met logo te bestellen maar ook zijn er mokken, skateboards, stickers, en tassen. Een shirt kost € 16,95 en omdat de winkel nieuw is krijg je tijdelijk 20% korting op alle artikelen met de code: GOOGLEDOODLE. Google heeft de winkel overigens niet zelf gemaakt maar het betreft een Zazzle winkel, een platform waar je eenvoudig zelf gratis een shop kunt beginnen om shirts en stickers te gaan verkopen.

Updates ontvangen

Wil je automatisch op de hoogte worden gebracht van nieuwe logo's dan kun je terecht op Twitter, Facebook en Google+. Daarnaast is er een pagina met de meest recente doodles.

Lees meer over: ,